#YourHealthMatters

Fysieke weerbaarheid

Omdat een groot deel van onze medewerkers graag een actievere levensstijl wil, zet Az Damiaan een specifiek traject op voor ‘bewegen op het werk’: Het personeel kan een reeks workshops volgen, waarin regelmatig een ander thema aan bod komt.

Workshops, activiteiten en nudging

In de verschillende workshops geven we nuttige tips om op een eenvoudige manier meer te bewegen en tijdens de ‘work-it-out’ en ‘flex’ beweegsessies kunnen collega’s na het werk in groep sporten. Tijdens laagdrempelige ‘Pop-up health coachings’ bieden we dan weer individuele begeleiding aan om persoonlijke doelen te halen. 

Jaarlijks kiezen veel Ostenders ervoor om mee te lopen met de ‘Ostend Night Run’ of andere sportieve initiatieven. Ter voorbereiding hiervan plannen we regelmatig een ‘start-to-run’ reeks in onder begeleiding van een professionele loopcoach. Daarnaast komen sommige collega’s na de werkuren spontaan samen om zich optimaal voor te bereiden.Onze eigen Strava-groep zorgt daarnaast voor een gezonde dosis motivatie en vriendschappelijke competitiviteit.

Het Az Damiaan zet haar medewerkers op subtiele wijze aan tot meer beweging.Onder andere door voetstappen op de grond te plaatsen die naar de trap leiden in plaats van naar de lift. 

Veel enthousiasme

Sinds de start van ons #yourhealthmatters programma namen al veel collega’s deel aan de activiteiten. We merken veel enthousiasme op over de fysieke activiteiten, die niet alleen een effect hebben op de lichamelijke conditie, maar ook de teamgeest aanwakkeren en het zelfbeeld van onze medewerkers positief beïnvloeden.