#YourHealthMatters

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LIVE WEBINARS

18 juni 2020 / 17:00 - 25 juni 2020 / 17:00

LIVE WEBINARS

Heb je de laatste tijd stress? Betrap je jezelf op piekeren? Slaap te kort? Om je te helpen hiermee organiseert Az Damiaan in samenwerking met Springbok Coaching vijf webinars rond deze onderwerpen. Zoals de naam ‘webinar’ het al weggeeft zullen de coaching sessies online gebeuren via Microsoft Teams. Hierdoor zal men tijdens de sessies ook vragen kunnen stellen aan de sprekers.

Over de sprekers:

Stressless, ademhaling en hartcoherentie
Komt uit uw kot en beweeg bewuster, mindful walking/ running

Gezonder en gelukkiger door het leven gaan, dat willen we toch allemaal? Laat dat net Diederiks missie zijn. Na 20 jaar bij farma multinationals ontwikkelde Diederik de Embrace Yourself programma’s op maat van bedrijven. Met eenvoudige ingrepen smeed je daarmee gezonde gewoontes. Als partner van Springbok Coaching stippelt hij welzijnsstrategieën uit voor bedrijven. Daarnaast houdt hij van sporten, dansen, muziek en strips.

Diederik Joukes is Master in de lichamelijke opleiding van de KULeuven
Posgraduaat bedrijfseconomie VLEKHO
Partner bij Springbok healthcoaching
20 jaar+ in pharmaceutische multinationals als leidinggevende
Mindful run instructeur Hartcoherentiecoach Movement and mobility specialist

Stressreductie door bewuster te eten

Chantal Dierickx heeft een passie voor een gebalanceerde levensstijl. Na haar opleiding tot licenciate lichamelijke opvoeding, miste ze nog een deel van het verhaal. Ze ging zich verder verdiepen in de holistische gezondheid met de opleiding tot holistisch gezondheidsconsulent aan de levenschool. Mentale, fysieke, emotionele en sociale gezondheid, alle 4 hebben ze een aandeel in het verhaal dat ze vertelt,  met voeding als stokpaardje. Ze vertelt met het nodige enthousiasme om te inspireren, in plaats van te beleren.

Slaap-Wel

Siebe Hannosset is bioritme expert volgens de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI), en heeft het in deze workshop over het belang van slaap en een optimaal bioritme.

Iedere werknemer kan onmiddellijk winst halen uit het bijsturen van zijn of haar bioritme: van het optimaliseren van gezondheid en prestaties, tot een toename van de productiviteit, besluitvaardigheid en stressbestendigheid.

In deze workshop wordt het belang van de slaap-waak fysiologie uitgelegd op een eenvoudige en duidelijke manier voor iedereen. In een maatschappij waarin licht 24/7 aanwezig is en niemand een optimale slaaphygiëne bezit, zijn voeding, een blue light-filter bril, beweging, slaap, en melatonine belangrijke ‘Zeitgebers’ of herstellende interventies.

Leer hoe je met de kleinste verandering een groot verschil kan maken, en schrijf je snel in voor een sessie met Springbok coach Siebe.

Kom meer te weten over Siebe Hannosset op Instagram of LinkedIn.

Omgaan met piekeren en angst

Julie Maurand (°1988) behaalde haar Master in de klinische psychologie (optie biologische psychologie) in 2014 aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Julie deed haar masterstage op de psychiatrische afdeling van de Europa Ziekenhuizen site Ste-Elisabeth te Ukkel waar ze instond voor de individuele psychosociale begeleiding van volwassenen. Daarnaast stond zij ook in voor het organiseren en begeleiden van groepsdebatten en -trainingen rond thema’s zoals angst, stress en zelfvertrouwen. Sindsdien heeft zij verdere ervaring opgedaan op de consultatiedienst psychiatrie van datzelfde ziekenhuis waarbij ze zich onder andere richt op stemmings-, angst-, aanpassings- en psychosomatische stoornissen. Momenteel volgt Julie een Postgraduaat integratieve psychotherapie aan de VIVES Hogeschool.

Live sessies:

  • ‘STRESSLESS, ADEMHALING EN HARTCOHERENTIE’ DOOR DIEDERIK JOUKES
  • ‘KOM UIT UW KOT EN BEWEEG BEWUSTER, MINDFUL WALKING/RUNNING’ DOOR DIEDERIK JOUKES
  • ‘STRESSREDUCTIE DOOR BEWUSTER TE ETEN’ DOOR CHANTAL DIERICKX
  • ‘SLAAPWEL’ DOOR SIEBE HANNOSSET
  • ‘OMGAAN MET PIEKEREN EN ANGST’ DOOR JULIE MAURAND

Heb je de live webinars gemist?

Geen probleem want we hebben op jullie verzoek de webinars opgenomen en beschikbaar gesteld zodat je deze kan bekijken wanneer je maar wilt!

Gegevens

Begin:
18 juni 2020 / 17:00
Einde:
25 juni 2020 / 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Strava Running Club