#YourHealthMatters

Gezonde snacks als aandachtstrekker

De afgelopen week wachtte er tijdens de lunchpauze aan de cafetaria een verrassing op de medewerkers. Iedereen kreeg namelijk een heerlijke appel aangeboden. Waarom? Dat wist eigenlijk niemand. Toch nam iedereen een appeltje mee; om de maaltijd mee af te sluiten, om te bewaren als vieruurtje, voor de terugweg naar huis later die dag, of om te schenken aan de zoon of dochter bij thuiskomst.

Op de appel was wel een QR code te vinden met de boodschap “Scan me & eat me”. Dus dat werd gedaan. Zodra de code werd ‘gescand’ via de camera van de smartphone verscheen in de internetbrowser van de mobiele telefoon de aanmeldpagina voor het medewerkersonderzoek. Op die manier vulden in de eerste week van het onderzoek al 483 respondenten de enquête in. Een recordaantal, en essentieel voor de slaagkans van het onderzoek en de daaruit voortkomende acties op ziekenhuis- en teamniveau!

Een gezonde snack kan dus meer teweeg brengen dan enkel een gezondere medewerker!

Wist je dat…:

  • de appeltjes overigens zo ecologisch mogelijk geteeld werden op Belgische bodem? Ook goed voor het milieu dus!
  • voor elke appel ook 2 eurocent geschonken werd door de leverancier aan de stichting Kom op tegen Kanker?
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email