#YourHealthMatters

100 kilometer voor Kom op tegen Kanker

Jaarlijks krijgen meer dan 40.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben (cijfer Stichting Kankerregister).

De 100km-run rond Provinciaal Domein De Schorre in Boom.
Waar draait het om voor deze tienduizenden mensen?

Hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling. Op die twee vlakken is wetenschappelijk onderzoek dus broodnodig, maar precies daar loopt het soms mis. Vaak is dit soort patiëntgericht onderzoek namelijk commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. En de middelen die de overheid ter beschikking stelt, zijn slechts beperkt. De stichting Kom op tegen Kanker probeert hierin tussen te komen.

Sinds 2018 organiseren zij een jaarlijkse 100km-run, waarvan de opbrengst gaat naar klinisch onderzoek.


Onze toppers

Zorgmanager Bart Dejaegher, ziekenhuisapotheker Brenda Dekeyser, projectmanager EPD Céline Vande Vannet en dokter-oncoloog Randal D’hondt liepen op zondag 24 maart 2019 samen deze 100 km.

Zij deden dit volgens het principe 40 + 30 + 20 + 10 = 100. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het team legt op die manier samen 100 km af.

Het team organiseerde diverse sponsoracties waarbij ze 2.500 euro konden overmaken aan de stichting Kom op tegen kanker. Ze verkochten o.a. doosjes met zeevruchten aan collega’s en bezoekers.

De deelnemers met hun loopshirts.

Deweert Sport en Jako sponsorden gepersonaliseerde loop-T-shirts voor het team en eerder al ondersteunde Springbok Coaching hen met een training en loopanalyse.

We zijn enorm trots op deze sportieve prestatie van onze Ostenders!

Bart, Céline, Randal en Brenda lopen over de finishlijn.

Bronnen: www.100kmrun.be, www.azdamiaan.be, Facebookpagina Az Damiaan

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email