#YourHealthMatters

Hoe scoren onze dessertjes?

Voor de week van de diëtist heeft ons dieetteam de Nutri-score eens bij de desserts in de cafetaria geplaatst.

Allereerst de ‘kant- & klare’ nagerechten:

Onze keuken maakt ook huisgemaakte lekkernijen voor na de maaltijd. Dit zijn de Nutri-scores van de eigen creaties:

Zoals je kunt zien is een stuk fruit of een portie magere, ongesuikerde yoghurt de meest gezonde keuze (A-score).

Wil je iets oplepelen met net iets meer smaak? Dan opteer je best voor de fruityoghurt of de huisgemaakte amandel-, mokka- of frambozenpudding (B-score).

De rijstpap heeft ook een B-score, maar het aantal kCal per portie ligt wel hoger dan bij de meeste andere nagerechtjes. Hou hier dus wel rekening mee als je op je lijn wilt letten.

Occasioneel kun je naar één van de andere opties grijpen, welke een C-score kregen.

De minst gezonde keuze is de Panna Cotta van het huis met rood fruit. Als je hiervoor zou kiezen, kun je wel nog opteren voor de dieet-versie, die iets minder kCal bevat.

Meer weten over de Nutri-score? Lees hier het vorige blogbericht terug.

Smakelijk!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email