#YourHealthMatters

Nieuw in de cafetaria

Dagelijks gekookte aardappelen verkrijgbaar in de cafetaria

Aardappelen bevatten heel wat voedingsstoffen die een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Ze bestaan hoofdzakelijk uit zetmeel (= koolhydraat of trage suiker), maar bevatten tevens vezels en vitamine C. De meest gezonde manier om aardappelen te bereiden, is om ze te gaan koken. Zo worden er geen onnodige vetstoffen toegevoegd aan de aardappel.

Dagelijks wordt er magere natuuryoghurt zonder toegevoegde suikers aangeboden in de cafetaria

De magere natuuryoghurt zonder toegevoegde suikers bevat de helft zoveel kilocalorieën als de volle fruityoghurt in de cafetaria. Hiernaast is het aandeel aan snelle suikers kleiner ten opzichte van de fruityoghurt. Snelle suikers hebben een bewezen negatief effect op overgewicht, diabetes type 2 en tandbederf.

Nieuwe pistolet soort te verkrijgen in de cafetaria: boerenbol

De boerenbol is een goede bron van vezels. Een dagelijkse consumptie van minstens 30g vezels heeft tal van gezondheidsvoordelen: 

  • Een lager risico op hart- en vaatziekten 
  • Een goede werking van de darmfunctie 
  • Een gevoel van verzadiging na de maaltijd 

Bronnen: www.gezondleven.be, www.voedingscentrum.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email