#YourHealthMatters

Je rusthartslag

Wanneer je een poos inactief bent, klopt je hart het traagst. Het ideale moment om je rusthartslag te meten, is dus bij het ontwaken. Globaal genomen toont een lage hartfrequentie aan dat je over een redelijke tot goede basisconditie beschikt.

Hoe bepaal je de rusthartslag?

Registreer je hartslag –net na het ontwaken, terwijl je nog in bed ligt- via je activity tracker rond je pols (Polar, Fitbit, Apple Watch,…). Indien je niet over een dergelijk apparaat beschikt, probeer je je hartslag te voelen door je wijs- en middelvinger op je pols of hals te leggen. Tel gedurende 15 seconden het aantal slagen en vermenigvuldig met 4. Herhaal deze handeling vervolgens gedurende 20 seconden en vermenigvuldig met 3. Neem het gemiddelde van deze 2 waarden om je hartslagen per minuut te kennen.

Meer lezen kan hier.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email